Un aparat de aer conditionat portabil este o alternativa sigura la aerul conditionat stationar traditional. Dispozitivele de acest tip au avantajele lor, dar si unele dezavantaje.

Mai jos, este analizat daca aparatele de aparatelor de aer conditionat portabile este garantata de rotile incorporate, pe care le au majoritatea modelelor de acest tip. In acest fel, aparatul de aer conditionat poate fi amplasat in orice incapere in care vrei sa mentii, de exemplu, o temperatura mai scazuta.

In plus, dispozitivul vine cu o telecomanda care poate fi folosita pentru a controla dispozitivul. Un aparat de aer conditionat portabil este o investitie practica si are multe functionalitati care vor fi utile nu doar vara si pe vreme calda.

Merita sa iei in considerare ce cerinte ar trebui sa indeplineasca un anumit dispozitiv pentru a raspunde asteptarilor.

Avantajele aparatelor de aer conditionat portabile

Un aparat de aer conditionat portabil are avantajul fata de aerul conditionat stationar ca nu necesita practic nicio asamblare. Acest lucru se datoreaza faptului ca ambele unitati ale aparatului de aer conditional mobil sunt amplasate intr-o singura carcasa, care este intotdeauna plasata in interiorul incaperii.

Singura activitate de instalare pentru acesta este punerea in exterior a unei conducte flexibile de evacuare a aerului cald. Conducta poate fi scoasa afara chiar si printr-o fereastra inclinata, ceea ce impiedica necesitatea de a face gauri in peretii exteriori ai cladirii.

In plus, aparatele de aer conditionat portabile sunt disponibile pe scara larga (poti cumpara un aer conditionat portabil Dedeman) si nu au preturi exorbitante.

Aer conditionat portabil – dezavantaje

Datorita faptului ca oferta de aparate de aer conditionat portabile se lanseaza de obicei atunci cand este cea mai mare caldura , multi oameni sunt tentati si cumpara un aparat aer conditionat mobil care nu ofera racoarea mult dorita.

Acest lucru se intampla deoarece, desi aparatul de aer conditionat portabil nu costa mult, clientii nu se familiarizeaza cu parametrii acestuia.

Din pacate, acesta este momentul aparitiei unei serii intregi de dezamagiri , deoarece acestea nu sunt dispozitive care economisesc energie si nici nu sunt atat de eficiente pe cat si-ar dori utilizatorii. In plus, sunt destul de zgomotoase, sunt grele si necesita si ele o conducta de evacuare a aerului cald.

Totusi, confortul utilizarii lor nu lasa mult de dorit, deoarece, pe de alta parte, producatorii ofera telecomenzi si control prin WIFI, astfel incat experienta utilizarii lor sa fie cat mai placuta.

Exista avantaje ale aparatelor de aer conditionat stationare fata de cele portabile?

Oricine a intrat in contact cu un aparat de aer conditionat stationar care functioneaza corespunzator stie foarte bine ca acesta nu poate fi inlocuit nici macar cu o unitate de aer conditionat portabila de clasa superioara.

Aparatele de aer conditionat de perete (tip split sau multisplit) sunt practic fara intretinere, functioneaza silentios, eficient si cu un consum relativ mic de energie electrica.

Conditia prealabila pentru aceasta este insa serviciul regulat, curatarea si alte tipuri de intretinere, care asigura ca aerul conditionat nu numai ca nu dauneaza utilizatorilor, ci are si un efect pozitiv asupra sanatatii si bunastarii lor de zi cu zi.

{{clean}}