Amenajarea si utilarea unei bucatarii, are scopul de a asigura un mediu sigur, potrivit prepararii si depozitarii alimentelor.

Mobilierul, aparatura si accesoriile, aragazul, frigiderul si hota, toate vor forma cadrul in care va functiona bucataria. Aceasta presupune un spatiu moderat ca suprafata, bine ventilat si aerisit permanent.

Mobilierul de bucatarie

Amenajarea bucatarie presupune alegerea mobilierului potrivit mediului specific, realizat din materiale rezistente mediului preponderent umed si expus variatiilor de temperatura.

Corpurile mobilierului vor fi bine departajate, destinate strict fiecarui palier in parte. Podeaua este indicat sa fie acoperita cu gresie, usor de spalat, degresat si intretinut, iar blaturile de lucru se vor alege astfel incat sa permita igienizarea corecta.

Aparatura destinata bucatariei, nu ar trebui sa depaseasca piesele strict necesare, respectiv, frigider, aragaz si cuptor, cuptor cu microunde, plus cele destinate strict uzului alimentar, orice alt tip de aparatura fiind expus uzurii si deteriorarii datorate mediului umed si bogat in varii tipuri de particule.

Hota de bucatarie

Hota are destinatia de a asigura un mediu placut, eliminand surplusul de umiditate, fum si miros, specifice bucatariilor.

Atunci cand iei in calcul cum alegi o hota de bucatarie, trebuie sa stii ca aceasta nu trebuie doar sa isi indeplineasca functiile, ci sa se potriveasca si cadrului general al bucatariei tale.

Astfel, alegerea o vei face in functie de cum se monteaza, de capacitatea si puterea pe care o are, dar si de design. Se poate opta pentru unul dintre multele modele de hote puse la dispozitie de magazinele de specialitate, acestea venindu-ti in ajutor si cu datele tehnice legate de montare, functionare si intretinere.

Citeste continuarea aici: Utilitatea hotei in bucatarie