Unul dintre cele mai bune stiluri pentru a da o nota de prospetime casei tale este stilul mediteranean, datorita luminii, culorilor si materialelor naturale care fac parte din aceasta estetica.

Cu nuante de alb si albastru, elemente din piatra, elemente din materiale delicate si piese artizanale inspirate de mare, stilul mediteranean ajuta la crearea unor atmosfere proaspete si confortabile.

In acest articol dorim sa te invatam totul despre cum sa obtii o amenajare a locuintei in stil mediteranean.

Este cel mai bun mod de a evoca senzatiile de a fi in locurile fermecatoare de pe malul marii.

Asadar, oriunde ai locui, poti adauga o nota de vara sau „de coasta” in casa ta.

Piesele de mobilier

Pentru stilul mediteranean, piesele de mobilier trebuie sa ofere eleganta locuintei, alaturi de confort si functionalitate.

Pentru momentele de relaxare si liniste, opteaza pentru dulapuri, mese de dining, masute de cafea si canapele, cu spatii de depozitare sau extensibile.

Majoritatea mobilierului este de dimensiuni mari si cu loc generos de depozitare, insa au un design simplist, care nu aglomereaza incaperile, lasandu-le pe acestea aerisite.

Masa din zona de dining nu trebuie sa lipseasca din amenajarea in stil mediteranean. Aceasta poate fi extensibila, pliabila sau ca atare.

Pentru ca designul pune accent pe functionalitate, masa poate fi folosita si drept blat de lucru sau loc provizoriu de depozitare.

Peretii si pardoseala incaperilor

Stilul mediteranean pune accent pe materialele naturale, precum lemnul si piatra, insa ceea ce pune in evidenta acest design este jocul de modele de mozaic, cu forme geometrice diferite si in palete cromatice care se asorteaza cu restul culorilor din incaperi.

Citeste continuarea aici: Cum sa obtii o amenajare a locuintei in stil mediteranean

{{clean}}
{{clean2}}